Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2019 23:27 - Отктивател на двойно усуканата структура в ДНК разкри ужасяваща конспирация -АНТИОКСИДАНТИТЕ
Автор: aidriell Категория: Забавление   
Прочетен: 655 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Някои хранителни добавки не само не намаляват, но дори увеличават риска от рак, твърди Нобеловия лауреат за медицина-Джеймс Уотсън.

image

Хранителните добавки с антиоксиданти, толкова модерни в последните години  причиняват рак, отколкото го предотвратяват. Революционното твърдение е на Джеймс Уотсън, Нобелов лауреат за медицина и един от съоткривателите на структурата на ДНК. Професор Уотсън сам определя изследването си върху антиоксидантите като "една от най-важните разработки".

Проучването на Уотсън не е първото в тази насока, но несъмнено е най-авторитетното. То потвърждава предишни резултати, според които по-голямата част от изкуствено синтезираните антиоксиданти изцяло вредят и въобще не помагат. Изключение правят само хранителните добавки с витамин D, които като цяло са полезни. Онези с витамини А, Е и бета-каротин обаче не само не предпазват от ракови заболявания, но дори увеличават многократно риска да се разболеете от рак. Това вероятно ще разтърси твърдото ви убеждение , че "антиоксидант" е синоним на "здраве", отбелязват в писмо до The Guardian и от Британския Център за борба с раковите заболявания.

Вие не сте кола ,че да ръждясвате за да ви трябват Антиоксиданти.Антиоксидантите са убийственна биохимична отрова.Те се влагат в абсолютно всички процесирани храни -защо? За да ви убиват.

Според доминиращото схващане антиоксидантите неутрализират в организма свободните кислородни радикали, смятани за причинители на много от раковите заболявания. Уотсън обаче твърди, че продължителните експерименти с антиоксиданти като бета-каротин, витамин А, витамин С и селен те "не показват никаква видима ефикасност в предотвратяването на рак на червата", нито повишават дълголетието.Напротив те разрушават здравословната микрофлора на червата. Прочутият генетик дори има съмнения, че някои добавки, и по-специално съдържащите витамин Е, и плажни масла базирани на метализирани оксиди може да предизвикват директно рак. "Боровинките трябва да се ядат, защото имат хубав вкус, а не защото консумацията им ще ви избави от рак", пише Уотсън.

Според Нобеловия лауреат вместо необоснования акцент върху антиоксидантите човечеството трябва да се фокусира и инвестира в изследвания в областта на така наречената РНК-интерференцията (RNAi). Това е система в живите клетки, която контролира кои гени са активни и кои – не. Уотсън смята, че са нужни поне 500 милиона до един милиард долара, за да бъде разработена ефикасна методология, която на практика би сложила край на повечето ракови заболявания. Проблемът е, че в момента няма откъде да се намерят тези средства, отбелязва професорът.

 

https://betterbodychemistry.com/anti-oxidants/antioxidants-poison-cells/




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aidriell
Категория: Технологии
Прочетен: 684646
Постинги: 178
Коментари: 189
Гласове: 883