Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2011 23:07 - Марихуана Baby The shortcut to Happiness OR .......
Автор: aidriell Категория: Забавление   
Прочетен: 2567 Коментари: 2 Гласове:
-101

Последна промяна: 29.07.2011 13:57


                                                           image

Всеки има право да прави каквото си иска с тялото си
В днешният свят има стотици деградирали  модели на които  се  подражава което е жалко .
Над 90 % от народеца по един или друг начин е пушил и пуши тревица през живота си по един или друг повод
Мотивът - няма  документирани смъртни случаи от марихуана значи е  безвредно
Наше право си е да пушим но също така е наше и правото да знаем конкретно какво точно се случва с нас ,какво точно става там вътре докато сме HIGH.
Може би си нямате и на идея какво точно правите когато пушите марихуаната затова ще погледнем на биохимията  и клетъ4ните  ефекти на марихуаната ,
Какво точно се случва в организма ви при няколкото дръпвания редовно на тревицата
И така:
Докато интоксикацията трае едва 2 до 3 часа и ви прави глупави ,весели или щастливи
самият активен компонент на марихуаната се нарича Delta-9-Tetrahydro cannabinol
и той се e прицелил вече директно  в Централната ви нервна система
Функцията на невроните както знаете е  именно да предават информацията към централната ви нервна система
9THC - delta-9-tetrahydrocannabinol е основният опият в  марихуанатa
блокиращ временно и перманентно предаването на сигнали в мозъка ви .Блокират регионите и центровете отговарящи за процесите  learning and reward Учене запаметяване ,удоволствия ,моторната ативност ,аналитичните процеси ,защитните механизми всико е OFF.
Може да се каже че ВИЕ СТЕ НА МНОГО ОГРАНИЧЕН АВТОПИЛОТ
9THC - delta-9-tetrahydrocannabino-а се акумулира  изключително бързо  предимно в мастните тъкани на тялото мозъкът и тестисите ви в случай че някои  от вас искат  здрави деца, без генетични аномалии е добре  да го знаете .
В същият момент  протичат допълнителните ефекти на субстанцията изразяващи се в:
 
1-намаляване на координацията (в тежките случай абсолютната загуба на координация )

2 -Повреди в  белите дробове- субстанцията  9THC в  канабиса -марихуаната показва изключително токсични  ефекти върху епифилиалните клетки на белите дробове като директно ги разрушава .
В кръвната ви плазма пиковите нива на Delta-9-Tetrahydro Cannabinol са достигнати в максимума си до 10 минути след изпушването на цигарата-вдишването на субстанцията .
Ефектът върху мозъка е неограничен като  следват кардиоваскуларни ефекти учестен сърдечен ритъм,промяна в кръвното налягане  ,халюцинации ,загуба на ориентация
Клиничната картина в кръв,урина, моторно двигателно и всяко друго отношение погледнато в медицински аспект е направо ужасна .
Познавателният ви дефицит или може да го наречете умственото разстройство е налице 
Променят се  изцяло  поведението  като  самоконтролът на поведението е излключен .
Поради натрупване на опията в мастните тъкани кръвните тестове както и урината могат  дългосрочно да покажат наличие на субстанцията дори   месеци след употребата  и.
Не бъдете изненадани ако ви направят скрийнинг за нова работа и ви дисквалифицират и изхвърлят преждевременно
Био-ефектите  на
9THC - delta-9-tetrahydrocannabinol-а
  Всички хора  имаме 2 установени рецептора специфично уязвими към
delta-9-tetrahydrocannabinol или марихуана

CB1 -намират се в мозъкът ни
CB2 разположени в периферните ни тъкани

Рецепторите преобладават в hippocampus, cerebral cortex, basal ganglia и cerebellum добрата новина е 4е дори в високи дози марихуаната не предозвиква респираторни проблеми и не спира центъра за дишане
Лошата новина :
10 мин след като кръвният ви поток вкара delta-9-tetrahydrocannabinol в мозъкът опиатът  се свързва в канабиноидните рецептори CB1 и CB2 и незабавно увеличава пропускливоста на клетъчните мембрани чрез блокаж на специфични химически компоненти като приоритет получава допаминът който отговаря за това да сме щастливи и да се чувстваме добре и в  еуфория - ефектът  е буквално окъпване на мозъкът  в допамин .
Допаминът е основата  и лежи като основната първопричина за всички видове пристрастявания от Алкохолизъм ,през наркотици  и насилствено поведение той е основата на всички видове НАРКОМАНИИ .
Дългосрочната злоупотреба с мощни допамин  стимуланти  води до необратими увреждания в биохимията и структурната работа  на мозъкът ви .
Проблемът не лежи просто  в това че има допамин а в това че се отделя милиони пъти над допустимите норми в повече заради изкуствено въведена в кръвният ви стрийм субстанция с която организмът не е пригоден да работи  нормално и която събстанция индуцира колапс в всички видове системи .
При консумация на шоколад също се отделя допамин  но  разликата е че с  delta-9-tetrahydrocannabinol -а  е силно токсична субстанция която
приоритиризира допамина и го отделя в  количества милиони пъти над  шоколада  като  блокира всичко останало за дълго като високите нива водят до пристрастяване ,увреждане на  мозъчните  тъкани и необратими повреди .
Много хора опитват заради куриозност, удоволствие, отпускане сексуална възбуда и  може би е вълнуващо може би е красиво но клиничните проучвания върху хора показват друго :
Delta-9-tetrahydrocannabinol е вещество с
високо реактивна молекулярна структура предизвикващо мутации в хромозомите чрез -breakage and translocation (разкъсвания и размествания  на структурните бази в него   )
Майки изложени на марихуана по време на бременноста  увеличават :
100   пъти рискът и вероятността с това   да родят генетично увредени деца с несъвместими с живота структурни аномалии
10 кратно увеличение на шанса да родите дете с nonlymphoblastic leukemia което =смътрен изход
почти е сигурно че детето ще има познавателен дефицит  и проблеми в  училище  итн итн  и тн
хроничното ползване на марихуана променя структурно и функционално The Hippocampus -а по начин силно  наподобяваш процесът на екстремно състаряване при възрастните хора което в дългосрочен план води до деменция и оглупяване в ранна възраст

Страни4ните ефекти на
9THC - delta-9-tetrahydrocannabino-а  и   тук идва най неприятният и катастрофален от тях
Започвате да привиквате с високите нива на допаминова активност  и в стремежа да сте винаги "щастлив " Happy  и мозъкът ви да е винаги окъпан в допамин толерансът ви ще става все по висок и по висок
.Настроението ви ще се мени постоянно и с това личността ви
Когато нервните ви клетки достигнат  прагa и допа- стумулацията с  delta-9-tetrahydrocannabinol очевидно вече не върши работа и не работи  с унищожени центрове за контрол над поведението плюс силна зависимост на нервните ви клетки към допамина  вие просто нямате думата и неминуемо ще  се насочите към мощен  наркотик от рода нa Хероин Кокаин или Кристален Мет  като   оттук нататък  пътят ви е единственно еднопосочен .
Животът ви бива съсипан тотално и безвъзвратно .
Няма излекуван наркоман както и няма отказал се алкохолик
Затова 
Keep doing what you doing but stay away from that kind of shits .











Гласувай:
6



1. virtu - Много полезен постинг !
17.05.2011 18:00
Добре аргументиран !
цитирай
2. ddiaries - много образователно
17.05.2011 23:05
никога не съм се кефила на тревата, но когато съм спорила с хора на тази тема никога не съм знаела как да им отговоря, когато претендират, че това било наааай- безопасното нещо на света..
Ето..сега мога да удължа споровете:)

Само не съм съгласна за излекуван наркоман и алкохолик...има хора, които са се спасили- със силна воля..но печата на травмата остава върху тях- вижда се.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aidriell
Категория: Технологии
Прочетен: 682146
Постинги: 178
Коментари: 189
Гласове: 881