Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2022 13:09 - Манипулаторите- Енергийни Паразити
Автор: aidriell Категория: Технологии   
Прочетен: 2203 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 02.04.2022 13:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Здравословните взаимоотношения включват равнопоставеност между двама души.
В една връзка условно винаги има даващи и вземащи,но това  е условна дефиниция и ако някой хора са изкарали дълго време заедно то е защото в цялост имат взаимоотношения, включващи равнопоставеност. Ако обаче живота ви винаги има сериозни пречки пред щастието тежат огромни воденични и подводни камъни, обезверени сте или нямате сила да направите нищо като чувствате безпомощност и  безизходица то е редно незабавно да стъпите в чужди обувки и да погледнете живота си отстрани.Трябва да ализирате ситуацията си  защо се чувствате така,Дали около вас не се мотаят енергийни паразити -така наречените манипулативни хора. Манипулативните хора са известни с това, че те не притежават морал или скрупули.Те винаги играят своя игра играят ролята на жертва и правят себе си по-невинни ,отколкото изглеждат. Често те преувеличават и измислят логически заплетени ситуации и личностни проблеми, така че другите да ги съжаляват съчувстват и да им помагат. Това е част от играта доброволно да им дадете енергия. Манипулаторът може да се преструва на слаб или жертва,но той е чист Вълк в Овча кожа. Манипулаторите може да ви внушат ,че се нуждаят от постоянна помощ те могат да изсмукват енергия, пари,здраве и сили от жертвите си.Манипулатор може да е всеки, загнездил се надълбоко в живота ви. Манипулатор паразит може да бъде майка ви, баща ви приятелят ви или най обикновен прошляк от улицата.Той може да е ваш колега ,шеф и тн. Манипулаторите правят това, за да привлекат мили и любезни хора към тях като магнит за да могат по-късно да ги експлоатират и използват енергийно.Манипулаторите мамят за да постигат собствените си егоистични безкрупулни цели нужди, желания.Основната метафизична причина е че манипулаторите са чисти енергийни паразити,а жертвите им в повечето случаи са Светли същества и тяхна енергийна храна. Манипулативната връзка м/у паразит и светло същество може да бъде трудна за идентифициране, тъй като психологическата манипулация често е много перфидна финна форма на контрол в която паразитът създава дисбаланс. Как да  открием тези енергийни паразити ?

Отговорете си на следните въпроси:

-Изтласкват ли ви от зоната ви на комфорт (емоционално, физически финансово)
-Отслабват ли вашата увереност за да се чувствате безпомощни нищожни, малки и никога достатъчно добри за тях. Колкото по-уязвими сте толкова по-лесно те ползват вашите уязвимости.
-Използват ли с вас мълчаливото "лечение" форма на наказание към вас като ви мълчат.
-Уважават ли ви и разумни ли са очакванията и исканията им, отправени към вас ?
-Даването и получаването в тази връзка има ли изобщо баланс? Щастливи ли сте.
-Чувствате ли се добре и комфортно със себе си, когато сте с този човек?
-Можете ли безпроблемно да отстоявате себе си своите нужди и своят интерес като кажете „НЕ“ НЕ е ключово за борба с паразитите и  изисква огромно количество енергия сила и смелост.Твърдото казване „НЕ“ и отстояването на позицията ви е важно умение, което ще ви помогне поне да запазите енергията си обратно при вас.


Играейки жертва манипулаторът-паразит почти винаги търси и използва обещания ,вричане,убеждаване,добронамереност,заплаха,гузна  съвест на жертвата или нейната безизходица или нейният защитен инстинкт.Имали ли сте някога познат близък или приятел, който постоянно ви кара да се чувствате зле ,виновни нищожни и зли въпреки  че отделяте неимоверно време усилия и енергия за него. Да му помагате на първо място. Чувствате ли се зле и енергийно източени въпреки това ,че правите всичко или не сте направили нещо съвсем "мъничко" за някой паразит ? За манипулаторите няма никакво значение,какво правите.Това ,че  отделяте пари усилия време и енергия за тях от гледната точка на кръвосмучещите и точещи живата ви кръв енергийни паразити е чудесно.За вас обаче то е животозастрашаващо.

Паразитиращите в/у добри и добронамерени хора, използвайки ги за енергийна храна нямат никакъв скрупули манипулаторите нямат дори базисен морален кодекс, това са нехора и просто паразити. При тях лъжата е правило-изкривяването на истината закон. Всички противни и ниски качества накуп са събрани в паразитите манипулатори.Това че им помагате това, че им давате пари,имоти,правите услуги и отделятве време изобщо не се самонавивайте за манипулатора няма капка стойност.За да сте перманентно в мрежите им арсеналът им е неописуемо богат и включва от заплаха, подлост измяна,фалшиви извинения,измами,заблуда, затаяване на истина и ключова информация, подценяване на жертвата,преувеличение,двуличие, наглост,безочие чак до заплахи физическаи вербална  агресия всичко това само и само паразитът да получи своята доза енергия. Те нямат никакъв морал. Манипулативните хора знаят как да огънат живота ви и реалността и да изопачат истината в своя полза.


Те често крият уж, наглед малки пропуски, пропускат и затаяват ключови  важни за вас факти,която биха ги изобличили като манипулатори или работят в ваш ущърб.Те  използват често Пасивната-агресия  да си проправят път. Манипулативните хора често оказват премерен натиск за да вземете важно решение в тяхна полза в среда на напрежение. Манипулаторът вярва, че прилагайки напрежение и контрол върху вас, лесно ще се пропукате и ще се предадете на техните желания.Те действат хитро и лукаво използвайки  бърза обработка. Под натиск и в напрежение човек на 99% от случаите действа погрешно и взима погрешното решение.Манипулативните хора ще направят всичко, за да ви накарат да купите,подпишете,одобрите и влезнете в тяхната игра.Те са напълно безкрупулни внимавайте към всеки, който ви притиска чрез срокове да взимате важни и сериозни решения.Да правите важни неща в живота касаещи вас за каквото и да било това е червена лампичка за неминуема опасност. Безплатни подаръци -огромна червена лампичка.Много фирми за директен маркетинг ползват директно телефонно обаждане,че сте спечелил че сте избраният ,специалният печелившият награда и тн.Това са психо трикове и още там  те трябва да ви е червената лампичка за опасност. Манипулативен приятел или член на семейството често ще ви кара да правите точно това, което вие не искате да правите. Ако нещо е добро за вас вие инстинктивно знаете ,но паразитите манипулатори усещат и ще ви накарат да направите точно обратното. Един от начините, по които манипулаторите тормозят другите, е чрез мулчаливо игнориране на човека за да ви накарат да се чувствате виновни и да ви вкарат в своята мрежа.Когато трябва те не позволяват на човек да изрази мнение или позиция ако позволят то е начесто, понеже всичко е "опечено" според плана им.Манипулаторите често използват агресията на мълчанието като наказание. Ако някой да ви игнорира тихо и ви мълчи,за да ви накара да се чувствате виновни, когато търсите комуникация това е сигурен знак за мълчалива агресия.Това е манипулативен човек. Следващият път, когато някой ви прилага мълчалива агресия не се чувствайте зле, да го игнорирате и отпишете напълно.Манипулаторите паразитиникога няма да поемат вина  за нищо. Не влизайте в  разпри и спорове с тях.Енергийните паразити се чувстват силни навсякъде те са въздесъщи. Не е нужно да бъде в техният офис, кола, дом или друго място,където манипулаторът се чувства комфортно да ви пие живата кръв метафорично казано.

.В крайна сметка манипулаторът паразит той е царят на измамата.Зоната му на комфорт е почти навсякъде. Помнете ,че те не познават съпричастност и благодарност те могат да нападнат и заменят като мокра кърпа човек който цял живот им е помагал и отделял от живота си за тях.За тях винаги някой друг държи вината и е оправдание за действията им,но винаги крайната цел е енергийно захранване на паразита.

Хората за тях са батерии и елемент за постигане на цел.Използвайки психо манипулация  те често объркват хората.С истински приятели се чувствате комфортно и се забавлявате един друг безвредно.С манипулативните хора винаги го правите много по различно и  твърде далеч.Чрез психо манипулативни техники те подкопават самочувствието ви държат ви като жертва на повод пият енергията ви  ако се чувствате зле и неуверен в своите сили и възможности объркан след среща с такъв веднага трябва да сте наясно,че това е паразит.независимо как изглежда.Добре е прекратите приятелството си с подобен манипулатор.Не трябва да сте наивни светът не е розово място не трябва да сте силно доверчиви не трябва да вярвате на всичко,което чуете.
Не трябва да правите всичко,което можете. Не трябва да казвате на всеки всичко,което знаете.Не трябва да харчите всичко,което имате.Вие сте светло и независимо човешко същество -отстоявайте своята същности  бъдете нащрек.

Ако не може да контролирате манипулативните хора стойте много далеч от тях, защото те са черна енергийна дупка. Някои от тях са  много мощни енергийни паразити ,които може да ви увредят и съсипят живота. е забравяйте ,че преди да помагате на другите първо трябва да помогнете на себе си Най-доброто, което можете да направите, е да се държите на разстояние от манипулативни енергийни паразити.Никога не е  е твърде късно, опитайте се да поставите бариери известно разстояние между вас. Всеки път, когато се сблъскате с енергиен паразит, вие му давате част от енергията си още една възможност да научат повече за вас, да преценят вашите слабости и да намерят „начин за влизане“. Да стоиш далеч е първият и най-добрият начин да се предпазиш. Ако почувствате импулс да им „помогнете“ да се променят към по-добро, не забравяйте, че не може да променяш нищо освен себе си. Че всеки заслужава точно това което му е дадено. Че причините за хроничната манипулация често са дълбоко вкоренени, сложни и най-вероятно са извън обсега ви.  





Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aidriell
Категория: Технологии
Прочетен: 683842
Постинги: 178
Коментари: 189
Гласове: 883