Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2019 22:28 - Къпините-Храната на Феите
Автор: aidriell Категория: Технологии   
Прочетен: 1731 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 15.09.2019 22:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Къпината (латински Rubus fruticosus) е "черното злато на гората и едно от най-богатите на символизъм растения. В Келтското изобразително изкуство и митология къпиновият храст е сериозна тема. Мотиви на клонки,листа или плодове на къпини се срещат по килими ,дърворезби дрехи и гоблени. В Келстският фолклор къпините са символ носещ изключително силна спиритуална енергия и защита срещу зловредни влияния на духове ,зли магьосници или астрални създания ,изсмукващи енергията на човек.Къпината показва  връзките между хората и боговете , земята и небесата и изобщо -свързването. Тя символизира устойчивостта и жизнеспособността  на Духа тъй като расте и оцелява на най невероятните и трудно достъпни места. Срещу всички шансове за успех тя успява да расте по скалите ,където извлича най нужното за да създаде превъзходни плодове. Къпината е считана и за символ на здравина, устойчивост и сила. Хората от най-древни времена са вярвали , че ако човек мине под арка на къпинов храст то той ще се излекува и от най-коварните болести и черна магия и ще укрепи своя Дух.

image


Безсмъртните Богове начело с Ziezi (Зевс) водили битка с Титаните цели 10г. Използвайки  еднооките гиганти-Циклопите, Гръмовержецът Зевс успял да придобие най мощното оръжие на Земята , кoeто опустошавало всичко наред. То е описано в древните Ведически текстове и легенди на Махабхарата като "Ваджра".

image

В битката с Боговете паднали много Титани.На местата на които се е проляла Титановата кръв израстнали къпинови храсти. Зевс, нариан още Ziezi спечелил войната. Той оковал останалите Титани и ги хвърлил в бездната  на Тартарус,където им е мястото.Там ,където се водили  битките и се проляла  “Титановата кръв” се родили плодовете на Феите -Къпините.

image


Плодовете на къпината имат много високо съдържание на ценни, биологично усвоими елементи като магнезий, калий и мед. Свежите млади листа от къпина ,които се берат в началото на лятото имат лечебни свойства и изчистват физически и спиритуално кръвта. Плода съдържа ред ценни неща като фибри, фотохимикали , танини полифеноли ,флавоноиди ,антоцианини ,салицилова киселина и елагична киселина.
Къпини се берат до края на месец Сепрември.Шепа къпини на гладно сутрин и вечер балансират енергийно тялото и унищожават всички язви ,паразити и огнища на болести и инфекции в храносмилателната  система. Къпините съдържат един от най мощните природни пигменти действащи антигъбично и укрепващо на кръвоносните съдове-  Антоцианин.Те са ценна храна за хора с проблеми в черният дроб и бъбреците ,а финните им фирби действат почистващо и лечебно на меката интестинална структура. Няма друг природен плод от рода на безкостилковите , който може да се мери по енергийна сила и спиритуална мощ с дивата Къпина.


image
В Друидската митология изсушените Къпинови стебла на къпина ,завързани с червен конец в края се използват запалени за прогонване на злите сили и духове от дома. Пръчките се режат и сушат по това време на годината.Най силна енергетика те имат ако се берат по Пълнолуние.Пръчките са около 30 см дълги и се сушат и връзват по 6 или 9 броя с нечетен брой завръзвания в края.Може да си ги държите вкъщи като амулет. Запалени те прогонват злите енергии и духовете от дома. Те носят изключителна спиритуална сила и енергия и предпазват от зли сили и негативни влияния.









Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aidriell
Категория: Технологии
Прочетен: 684593
Постинги: 178
Коментари: 189
Гласове: 883