Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2011 12:50 - Несигурността и волатилноста на световните пазари ще вкарат светът в продължителна глобална рецесия
Автор: aidriell Категория: Бизнес   
Прочетен: 3274 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 14.08.2011 00:52


По дефиниция рецесия имаме когато икономическата активност спадне съпоставимо с предходни периоди .Така продукцията ,инвестициите, доходите  на домакинствата  и инфлацията в рецесия спадат  докато безработицата ,неплатежоспособноста и фалитите растат.Определено в състояние на рецесия досега правителствата използуваха експанзивна политика на увеличаване паричната маса в обръщение и  намаление на данъците за борба с рецесията и стимулиране търсенето и  падащият БВП - основен индикатор за финансовото състояние и просперит  на обществото 
(или поне маркет капитализмът така твърди ) .
В момента обаче имаме група държави които са пред сценария на  Гърция .
Португалия ,Италия Ирландия ,Испания  са застрашени от банкрут  и  финансовите  еквилибристики на Бруксел вече са изчерпани изцяло.
Пазарите калкулират сериозно увеличение  по  лихвите дългът и  облигациите в  тези държави което оскъпява неимоверно финансирането им и  прави плащането на дълговете които имат до момента  почти невъзможно  -ситуация  подобна на  Гърция.  Милиарди евро  в  Гърция очевидно не бяха използувани по предназначение и не помогнаха  .Американската администрация от своя стана не можа да контролира разходите си и дългът без да печати пари  и е на път към QE3 .
Мрачните прогнози за икономическата актовност на FED и намаляването на кредит рейтингът на САЩ от S&P както  и обещанието на Бернанке  да пази нисколихвената   политика  поне до 2013 г   потопиха пазарите в Европа Азия  и Сащ
Всичко дотук плюс очакване за започване на QЕ3 (печатене )съвсем доведоха инвеститорите до  паника в момента и изправиха пазарите пред невиждана досега   волатилност в търговията Несигурността и паниката водят  до криза .
Нещата са дотам трагични че наподобяват  терористичните атаките от 11 Септември 2001 г. и с пълно основание инвеститорите  захвърлят всичко като  златото   превзема   1830 $ без проблем  с прогнози  да мине 2000 -2400 нива скоро
Инвеститорите масово и панически  разпродават "ХАРТИЯТА "  от  Акции ,Облигации,ДЦК, Бондове и деривативни инструменти и се спасяват в чисто злато  и швейцарски франкове считани по начало за  солидна куршумоустойчива защита в състояние на Кризи и Рецесия .
Никой не знае какво ще последва в момента но всички доказателства  за предишни шокове сочат че светът е напрага на   продължителна глобална рецесия .Какво означава само че глобална рецесия и  инфлация ?
Това означава огромна Бедност за огромен процент от  хората и галопиращи цени защото фирмите спират да наемат нови служители ,уволняват до максималният праг на минимума ,спират и замразяват заплати и инвестиции .
Покупките -Продажбите от своя страна на нови коли,телевизори,мебели и обзавеждане  се сриват  тъй като хората са несигурни в следващият си  чек и  дали ще го получат въобще или ще останат на улицата Инфлацията помпа цените на всички стоки и услуги и опустошава  и така останалата ниска покупателна способност на хората .
Цялата  картина дотук отразява напълно  психологическите нагласи, страха и несигурността  царящи из световните пазари което разрушава  икономическа активност в  всички  сектори .
Най засегнатите бизнеси и производства поради намаленото търсене ще предприемат масови съкращения съкратените ще свият потреблението и разходите до минимум и  така  самоподхранващ се затворен цикъл на спад .
Сектори произвеждащи трайни и дълготрайни продукти в рецесия биват ликвидирани и опустошени защото те произвеждат  продукти на  които хората могат да отложат покупката за напред в времето Компютри ,Ъпгреид LCD ,КОЛИ ,ЕЛЕКТРОНИКА ,МЕБЕЛИ ,СТРОИТЕЛНО ОБЗАВЕЖДАНЕ ,Строителство ,Имотни продажби  ..
Несигурността на бизнеса за краткосрочните им печалби се  првежда в  дългосрочни промени в структурата и и ефективността на бизнеса Кризата  рефлектира в над 50 % отложени покупки  -липсващи продажби и ликвидност за неуспелите да се справят с текущите задължения към банки и доставчици бизнеси това спелува фалит а хората  заети в засегнатите сектори отиват право на улицата .
Основни мерки за избягване на навлизането в омагьосаният спираловиден спад  е намаляване на правителствените харчове и дългове и съкращения на Бюджетните дефицити.
Очевидно неработещ модел е България с правителство криещо истиснките статистики за междуфирмена задлъжнялост и действителни размери на БД .
Гърция която е фалирала там вече  е късно да се реформира каквото и да било и  единственият и изход е да бъде изхвърлена от еврозоната и да си вземе ДРАХМАТА обратно с контролран фалит и запалване на криза в целият свят заради милиардите неплатени дългове които няма как да плати .
Съкращенията  винаги водят до  масови недоволства обаче  и събития и ефекти подобни на тези в Лондон  независимо от всичко .
Цялостната ситуация в Ес наподобява аналогията  с мините  за въглища.
В посочените мини  има специализиран протокол изискваш пускането предварително на канарче в галерията за сондажи  като  щом канарчето  спре да пее  се счита че  галерията е отровна и  пълна с токсични газове   следователно миньорите имат задача да задействуват процедура по евакуация и обезопазяване в района на мината. В случая  Гърция е канарчето , миньорите на  ЕС продължават да работят и да игнорират проблемат че канарчето е Умряло   и  пси родължават да копаят .
Забраната им на късите продажби в Гърция преди дни манипулира цялостната фундаментална система на това как работят  пазарите .Няма Short Sales Няма фрее маркет .Когато някой е неплатежоспособен в маркет капитализъм следва банкрут и мястото бива заето от нов бизнес който използувайки старите останки от банкрутиралият ги инвестира заедно с нови спестявания в производителност на ръба на тяхнологически възможната и по този начин"  изплува "Есенцията е че Креативната деструкция трябва да се случи за да имаме по добро след това .Kогато някой забрани или чисто манипулира пазарите чрез забрана на Short Sales това изкривява пазара
и не позволява на креативната разруха да се случи в този бизнес или държава .Загубата е за всички ефективни в този случай  защото с техните пари се  крепи нещо несъстоятелно и обречено на банкрут
Миньорите Еврократи са толкова игнорантни относно дълговете на Банкрутиралата си Еврозона че са до точката на заблуда че проблемът не е техен а по скоро на канарчето Гърция .Същевременно кризата на доверие се разпростира .В германия се говори за и води дебат за дойче марка Французите  си искат франкът и свободата
Забраната за Short Sales няма да издържи дълго и ефектът от увеличеното финансиране по дълговете  заради Гърция ще помете и  други държавикато този  домино ефект се случва в момента с това което наблюдаваме под формата на невиждана волатилност на пазарите и скок в цените на златото
Франция е на крачка да загуби AAA рейтинг Спада рейтингът скача цената на ресурсът финансиращ всичко Италианските дългове са в размер на Цялостният GDP на Германия . Инвеститорите винаги имат изпреварваща информация и това движи пазарите но както изглежда интервенциите на ЕЦБ  в подкрепа на бондовите пазари на закъсалите до този момент  дават  никакъв ефект  а рестрикциите налагани от Гърция върху търговията на пазарите само наливат масло в огъня .


image


image



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aidriell
Категория: Технологии
Прочетен: 684537
Постинги: 178
Коментари: 189
Гласове: 883