Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2011 16:34 - България -население ,емиграция,реформи и светло бъдеще
Автор: aidriell Категория: Бизнес   
Прочетен: 3092 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 14.09.2011 22:33


Докато развиващите  се пазари  се характеризират с динамично растяща популация   Източно Европейските икономики и в частност България  сме точно на обратната страна Ние  българите заемаме челно  място по ниска  раждаемост и високи темпове на емиграция .
Изложените очаквания се базират на докладите на независими  финансови институции от ранга на СБ ,МВФ и ЕЦБ както и други независими анализатори .Те  сочат  че в настоящата пазарна ситуация у нас ако тренда и данните които имаме в момента   стабилно се запазят непроменени и  политиката ни по отношение Емиграция Правителствени Харчове ,Пенсионно и Здравно Осигуряване не се промени драстично то цялата статистика сочи че  ние  българите ще изпитаме дългосрочен негативен растеж поне до година 2100г.
Нещо повече. Намаляването на конкурентноспособността ни асоциирана с намаляване на  населението ни ще доведе неминуемо до увеличаване на монополните структури в икономиката ни и протекционизмът като цяло вътре в държавата .Всички настоящи организации вкл. Български Енергиен Холдинг ,Булгартабак ,Газпром,Вносители на брашно ,захар ,суровини и материали  всички  са примери за Пълен Абсолютен Монопол в България
Всички сектори в България работят на монополен принцип  контролирани от доминиращи групировки  с цел извличане на печалби от българските крайни потребители които  заплащат не на пазарен принцип а под ценови диктат от   монополи  държащи  пълен  контрол над  пазарните  сегменти
Рекетьори ,монополи,картели ,холдинги ,комисии,партии ако щете-все имена на едно и също - лакомия за печалба и  създаване на монополно положение с цел облаги
Лично за мен  Фидосова е живото  олицетворение  на Монопола наречен Герб  и нагледен пример до какви низини може да стигне човек физически и духовно  в желанието си   да  лобира открито нагло и безочливо .
Нито съм пристрастен партийно нито СДС АТАКА или БСП са ми по любимите   но  изхождайки от това че цените на стоките ,услугите ,данъците,митата ,таксите  пр. че ще скачат и ще скачат здраво  явно изборът ми се свежда до това при кой от всички варианти те ще скачат най бавно и кое е нак малкото зло от всичките
Крайният  ефект върху потребителите и в моментът е  очевиден за потребителската кошница и стандартът на живот и ще става все по зле и по зле преди да стане по добре .
Както е описано  в доклади на МВФ  неплатежоспособността на пенсионната  здравната и .... системи е очевиден проблем ведно  с  неспособността на държавата  да покрива елементарни услуги като  сигурност ,здравепазване и пенсии  .
Анализи на Обединените нации сочат че популацията на Източна Европа ще намалее от 304.5 милиона в 2000г. до 173 милиона в 2100г основно базирано на нивата на раждаемост без да се включва  емиграция Колко ще намалеем ние ?
Според по прецизно изследване на Евростат в България населението  специфично ще намалее с 28 %  до 2060 г . В този период над  65 % от населението  ще бъде  над 65 години .
Отвъд състаряването влиза и фактора емиграция който оказва  влияние от своя страна върху пазарът на труда на трудоспособното население в страната ..
Изтичането на мозъци и то основно високообразовани  ще доведе до импотриране на работна ръка на всяко ниво от Близкият изток през Арабските държави  което  с респект към националната сигурност  на България и проблемите които имаме дори в моментът ще доведе неминуемо до ескалация на радикализмът от типа на  сдружения ала "атака " и силно недоволство на местното население спрямо нашествениците които ще доминират в държавата  ни.
За всеки  завършил втори клас ситуацията е ясна Какво  ще очаква България в 2020г.?
В какъв вид държава ще бъдат  принудени да живеят цецата ни когато възможно най нискообразованата ислямизирана и некомпетентна прослойка араби  дойдат тук сами можем да си представим как тези  хора ще се (ни) интегрират и подпомогнат иономиката ни с техните нулеви липсващи умения и каквото там носят Лесно е и да определим какво  ще означава това за доходите на местните българи  принудени да се конкурират с работна ръка от Бангладеш ,Сирия ,Иран ,Ирак ,Либия ,Сомалия ,Нигерия ,Чад и Африка .
Ниската раждаемост от своя страна ще намали потокът на местно родени   дългосрочно като  остаряването на населението  и  GDP  ще спадне  като ще увеличи проблемът с плащанията на социални услуги и оттам намали възможността за растеж на доходите на работещите тук -проблем който е основен от падането на комунизмът 1989г.
Непосредственият ни проблем в момента обаче е отлаган и отлаган с години поради политически причини .
Ние трябва незабавно да създадем поименни пенсионни акаунти по ЕГН номер  Заключени поименни сметки в които  всеки гражданин да акумулира спрямо възможносттите си  финансови средства на лихва  възможно  най безрисков растеж на парите си с цел събиране акумулиране на  смислена пенсия за старини.
Извадете всички Фондове ,НОИ  и Държавата  от пенсионирането
Фондовете които в момента се представят в България за пенсионно осигурителни комании малко и за тях :
Създадени  с проект на бившият МФ Румен Овчаров  1995 г.
Цел : Крадене  Крадене  Крадене  .Разпределено Крадене на парите на Българските данъкоплатци Регламентирано с закон .

Всеки един от тези фондове през 2004 г.потвърдено с закон 2008-9  бе засекретен  да НЕ предоставя данни за състоянието на пенсионните партиди директно с заповед от КФН към инвеститорите си .
Какво означава това с две думи и защо е засекретено?

Защото  всички пари на Бг граждани държани от тези фондове  в годините на растеж са инвестирани възможно най некомпетентно в високорискови акции облигации и ипотечни кредити които в момента не струват нищо ,които са  банкрутирали които са изпарени като финансов ресурс .
В някои фрапиращи случаи нетната възвращаема стойност на индивидуалните портфейли не само че я няма но и самият основен колатерал -портфейлът као цяло  го няма.Повечето от тях са реализирали реални загуби на минус  -95 % от цялостните  портфейли на хората .Естествено е  при тези резултати да се засекрети всичко за да не се търсят отговорните лица или да се пита кой  къда и как инвестира  парите  на хората Има ли злоупотреба Къде са облагодетелстваните  лица и тн.
Тези фондове т.нар.пенсионни  са  най голямат измама в новата ни история Плюс регламентираните им удръжки директно от заплатата на работещите с закон
плюс ежемесечните такси и всевъзможни комисионни на тези меко казано некадърни "ИНВЕСТИТОРИ ( Престъпници )допринасят за една голяма илюзия в която живеят милиони българи   които честно плащат с трудно спечелените си пари на една прослойка престъпници  управлявали 45 години и все още управляващи.
В този аспект нищо не е реформирано .В този аспект преход въобще още не е започнал дори в държавата .Не  се е случвал дори .
Ао сте сред инвестиращите в тези фондове идете в тях и поискайте справка как са управлявани парите ви по години  и каква е нетната им възвращаемост по години  Съпоставете ги директно със сумите които сте инвестирали и  лъсва  АБСУРДЪТ .

В  Америка Европа ,в светът  именно с тази цел са създадени поименни  пенсионни,здравни ................ акаунти в които осигуреният ще има право да тегли наведнъж на вноски но не и преди 65 г. без да плаща такси Както и  да събира съобразно нуждите и възможносттите си .Само той и единственно
-"Плащаш за мерцедес караш мерцедес Нищо не плащаш нищо не караш .
Системата работи изключително добре и  безотказно столетия 
"

Настоящата комунистическа солидарна система изсмуква парите на  работещите  в България абсолютно неправомерно и  непрозрачно.
В  моментът на пенсиониране човек работил цял живот с заплата от 500 лева заплаща над 60 -90000 лева в НОИ за целият си съзнателен живот в данъци от които
изходната му пенсия  накрая е 300 лева което поставя под въпрос самото му физическо оцеляване въпреки че този човек добросъвестното е отдал живота и  здравето си в полза на България .
Системата разпределя непропорционално високи пенсии за полицаи военни съдии прокурори и администратори а оставя  нищожни такива  за останалите бг граждани с което Абсурдът е пълен
В това отношения  нито   Борисов нито тези преди него направиха  дори крачка  в правилната посока напротив
Емиграцията е другата болна тема
Кой инвсеститор константно в българия  влага по 5 до 10 милиарда лева  с тренд от 10 % стабилно увеличение на годишна база ? -Никой Няма И да има някога такъв .
Голяма част от бг икономиката  е базирана на тоталната и зависимост от тези чужди инвестиционни потоци което значи че ако те спрат  спира и съществуването на държавата наречена България и минаваме в графата четвърти свят в която  токът телефонът интернетът кабелната колата  и всичко останало са екстри .В момента стотици компании се крепят именнно на пари от вън изпращани през Мъни Грам и Уестърн Юниън като пишман инвестиционните ни анализатори дори  не знаят точното число на  входящите трансфери.
Единственият проблем се явява когато тези хора решат че тук в българия повече нямат какво да правят перманентно нито те нито семействата им и сметката пресъхне Все повече хора напускат перманентно  държавата  .Трудно е да се  намери аргумент Защото те помнят  разговорите    на Искра Фидосова С Ваньо Танов 


В.Т.:    Ало…
И.Ф.:    Ало, здравей, удобно ли е?
В.Т.:    Да.
И.Ф.:    Днеска ли изтичаше срокът там за митницата Лом?
В.Т.:    Да.
И.Ф.:    Там всичко окей ли е?
В.Т.:    Не е окей.
И.Ф.:    Що?
В.Т.:    Ами щото има, на изпита има 2.90.
И.Ф.:     Как има 2.90, бе?
В.Т.:    Ами 2.90 има средна оценка.
И.Ф.:    Айде стига бе ще стане ебаси скандала! 

Помнят аферата Калина Илиева Мишо бирата  или казуса Митничар с исхемия рита футбол с Премиера  и още колко работи

И тук идват банките с лихвитете си
Те отразяват цялостният батак там по горе .
Банката  взема  парите  от вас и ви дава 10 % лихва  за рискът който поемате  Видно  е  по горе че той си е  направо невъзможно  да се калкулира.
Идва Строителя Х звема парите с  18 %  лихва и ВСИЧКИ СА ЩАСТЛИВИ .
КОЙТО НЕ  МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ЛИХВАТА НЕ ВЗЕМА КРЕДИТА .Също като с мерцедеса а лихвата стои висока защото включва :

ДОХОДА НА ИНВЕСТИТОРА
-ЗАПЛАТАТА НА ДИРЕКТОРА
-ЗАПЛАТАТА НА СЕКРЕТАРКАТА МУ
-РИСКА В ИКОНОМИКАТА ( ХЛЯБ  6000 ЛЕВА ПАРЧЕТО )
- БОЙКО И КОМПАНИЯ КОИТО НЕ РЕФОРМИРАТ СТРОШЕНИТЕ СЕКТОРИ И  МИНИСТЕРСТВА И АГЕНЦИИ



Все пак в всичко има едно нещо изключително обнадеждаващо няма никаква нужда да се притесняваме за всичко при положение че 2012 е на една крачка от нас .





Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Да, ама Сливен расте, Лом расте. Има ...
03.06.2011 16:52
Да, ама Сливен расте, Лом расте. Има и още такива примери.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aidriell
Категория: Технологии
Прочетен: 684534
Постинги: 178
Коментари: 189
Гласове: 883