Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2019 21:09 - Британска астрофизичка сподели свое откритие по телефона с академик Кардашев след което и двамата бяха открити мъртви.
Автор: aidriell Категория: Технологии   
Прочетен: 2005 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 07.09.2019 21:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

След направено откритие на 3 Септември тази година д-р Натали Кристофър изпраща писмо на руският учен Николай Кардашев от Специалната Астрофизическа Обсерватория в Зеленская област-Русия.Тя счита,че е открила Пето ниво на цивилизация.Тя разговаря с ученият по телефона около час.В неговият модел оригинално нивата са само три ,но впоследствие две нови нива биват добавени от Карл Сейгън, Мичио Каку и Робър Зъбрин. Според скалата на Кардашев пето ниво на цивилизация означава същества способни да контролират времето пространството,материята и галактиките. След разговора с нея откриват Кардашев мъртъв , а след 48 часа откриват и д-р Натали Кристофър мъртва на Гръцкият остров Икария ,затисната и смачкана под една огромна скала.



Специалната Астрофизическа Обсерватория изисква от ФСБ да започнат разследване на смъртта на Кристофър и Кардашев , понеже те са част от екипа учени ,които опитват да решат и разгадаят мистерията и загадката на галактика наречена  IRAS F10214+4724 ,която е един от най ярките обекти във Вселената.За нея учените досега нямат никакво обяснение за нивото на яркост.За същата галактика е говорила с Кардашев и д-р Натали Кристофър.



image



Скалата на Кардашев е теоретична скала за измерване нивото на технологична напредналост в една цивилизация.Предложена е 1961г. от академик Николай Кардашев и се базира на количеството измерване енергията ,която една цивилизация е способна да създаде използва и контролира.Въпреки,че е теоретична скала тя е възприета от космолози, астрономи, астрофизици, математици и проекта SETI за да съпоставят и покажат в космическа перспектива напредъка ,който ние хората можем да имаме като вид и цивилизация.





Скала на Кардашев Тип -1
Цивилизация способна да усвои цялата си планетарна енергия и да контролира природните сили и стихии вулкани,,време,земетресения.Способна да използва и малка част от енергията на заобикалящата ги звезда.



image



Скала на Кардашев Тип -2 Цивилизация
Междупланетно общество.Цивилизация достигнала пълно ниво на оползотворяване на енергията от собственната си звезда-Слънце чрез конструиране на огромна  "Сфера  на Дайсън", способстваща за това Звездата да бъде напълно капсулирана и от нея да се източи и консервира цялата и енергия .Такава цивилизация би била теоретично неуязвима и "имунизирана" срещу изчезване. Такъв пример е Звездната Федерация на Стар-Трек. . 



image



image



Скала на Кардашев Тип -3 Цивилизация.
Това е последната предложена от Кардашев междузвездна цивилизация.Тя е способна да контролира Галактиката ,която обитава и да пътува м/у различните звезди в нея като прихваща и утилизира енергията им.Вероятно е да са киборги или само-репликиращи се видове кибернетични устройства и организми базирани на AI.Те ще са способни да се разпрострат в една галактика, колонизирайки звездите и.


image


Мичио Каку,Робър Зъбрин и Карл Сейгън добавят в скалата на Кардашев 3 нови нива .


Скала на Кардашев Тип -4 Цивилизация
Тя е способна да прихване енергията на цялата Вселена.Те могат да превъзмогнат законите на Вселената и дори да живеят в Свръх Масивни Черни Дупки.Такава цивилизация може да осъществява проекти с невъобразими мащаби и пропорции.Те могат както да създават Живот така и да контролират структурата на пространствено-времевият континуум.Да забавят умишлено Ентропията или да я обръщат.

image




Скала на Кардашев Тип -5
Това е цивилизация контролираща и утилизираща енергията от множество Вселени,която може да пътува м/у различните Вселени, съдържащи различни форми на материя Тя е способна да контролира в различните Вселени различните физика ,математиката,пространство и време.Съществата от този вид ще са практически Богове, способни да контролират и манипулират Вселени.


image





Къде сме ние в цялата работа.
Ние сме по скалата на Кардашев Тип -0 Цивилизация.Извличаща своята енергия от суровини и материали от сурови източници, като дърва и изкопаеми горива.



image










Какво се е случило с учените?



image





















Гласувай:
3



1. shtaparov - Хората, които са научили за съдъ...
07.09.2019 23:14
Хората,които са научили за съдържанието на разговора обаче са живи- инак нямаше да могат да споделят това с нас!
цитирай
2. aidriell - Никой не е научил никакво съдърж...
08.09.2019 14:23
Всички знаещи съдържанието на разговора са мъртви. Никой не е научил никакво съдържание на разговора! Научили са за смъртта на дваматa си колеги-астрофизици ,които са работили в/у проекта на именно тази инфрачервена галактика ,чийто снимки са напълно премахнати от търсачките в Web. Ако още веднъж напишете подобен, неверен коментар ще ви го изтрия!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: aidriell
Категория: Технологии
Прочетен: 682136
Постинги: 178
Коментари: 189
Гласове: 881